Γιατί τα σκουλαρίκια πονάνε τα αυτιά μου;

Εάν τα αυτιά σας κοκκινίζουν και σας φαγουρίζουν όταν φοράτε σκουλαρίκια, αυτό σημαίνει πιθανότατα ότι είστε αλλεργικοί σε κάποιο μέταλλο που περιέχεται στις σκουλαρίκια. Η πιο συνηθισμένη αλλεργία των ανθρώπων σε μέταλλα είναι στο νικέλιο. Ωστόσο, σε άλλους, ακόμη και μια πολύ μικρή ποσότητα ενός μετάλλου στο οποίο είναι ευαίσθητοι, προκαλεί αντίδραση. Εγώ τα φοράω για τα πάντα και, μη όντας μεγάλη φαν των πολλών σκουλαρικιών, επιμένω σε ένα είδος από χρόνια- μια μικροσκοπική, ελάχιστα ορατή κουκίδα λευκής πέτρας.

Όταν ψάχνετε τα καλύτερα σκουλαρίκια για ευαίσθητα αυτιά, ο νούμερο ένα κανόνας είναι να βρείτε υλικά που δεν περιέχουν νικέλιο. Τα ωραία σκουλαρίκια, ιδιαίτερα τα χρυσά σκουλαρίκια, είναι σχεδόν πάντα ένα κράμα επίσης, επειδή ο καθαρός χρυσός είναι πολύ μαλακός για κοσμήματα. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τα σκουλαρίκια αλλά θυμάμαι ότι πάντα τα έβγαζα και ξεχνούσα να τα ξαναβάλω και έτσι η τρύπα άρχιζε με κάποιο τρόπο να συρρικνώνεται γρήγορα και φορούσα βαριά σκουλαρίκια για να την ανοίξω και μετά λάδι καρύδας για να διευκολύνω το σκουλαρίκι να μπει. Επιπλέον, κάθε φορά που αλλάζετε τα σκουλαρίκια σας κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών, μπορεί να καθυστερήσει τον χρόνο επούλωσης.

Το κέντρο τιτανίου κρατάει σταθερά το στύλο, ενώ ο πλαστικός δίσκος αυξάνει την υποστήριξη γύρω από το στύλο, επιτρέποντας μια πιο άνετη εφαρμογή για μεγάλα, βαριά σκουλαρίκια. Χρησιμοποιούν ανοξείδωτο ατσάλι ιατρικού βαθμού & δεν είχα κανένα πρόβλημα - ακόμη και όταν δοκίμασα "κανονικά" σκουλαρίκια για ευαίσθητα αυτιά (vs. Οι περισσότερες γυναίκες λατρεύουν να φορούν σκουλαρίκια όπως το σετ σκουλαρικιών από ασήμι 925 λόγω της πρόσθετης ομορφιάς του. Πρόσφατα νοίκιασα σε ένα μαγαζί με τατουάζ και piercing για να τρυπήσω τα αυτιά μου (για 3η φορά στη ζωή μου, καθώς τα ιλίγγια κλείνουν σε μερικές εβδομάδες αν δεν φοράω σκουλαρίκια).

Τα πλαστικά σκουλαρίκια είναι μια πολύ καλή εναλλακτική λύση για άτομα με προβλήματα ευαισθησίας στα σκουλαρίκια, ειδικά στην ευαισθησία στα μέταλλα. Ο δεύτερος ένοχος για τον ερεθισμό στο αυτί από τα σκουλαρίκια είναι ο ερεθισμός του δέρματος που προκαλείται κυρίως από το είδος του μετάλλου που χρησιμοποιείτε. Όπως το να πάθει ζημιά το δέρμα κατά την τοποθέτηση των σκουλαρικιών ή μπορεί να τα τραβήξετε κατά λάθος ενώ κοιμάστε. Τα υποαλλεργικά σκουλαρίκια είναι φτιαγμένα ειδικά για άτομα που παρουσιάζουν αλλεργική αντίδραση στα μέταλλα των κοσμημάτων.

Έτσι, αν αντιμετωπίζετε πόνο στα αυτιά από τη χρήση σκουλαρικιών και ο πόνος υποχωρεί όταν δεν φοράτε σκουλαρίκια, ο λόγος είναι πιθανότατα ότι ο οργανισμός σας έχει αναπτύξει αλλεργία εξ επαφής στο μέταλλο των σκουλαρικιών. Πολλές Youtubers ομορφιάς ορκίζονται στην επικάλυψη των προβληματικών σκουλαρικιών με διάφανο βερνίκι νυχιών, έχω δει ακόμη και μερικούς piercers να το συνιστούν.