Ποιος φόρεσε πρώτος σκουλαρίκια;

Τα κρεμαστά σκουλαρίκια, τα οποία κυκλοφορούν τόσο με τρύπημα όσο και με κλιπ, εκτείνονται μία ή δύο ίντσες κάτω από τον λοβό του αυτιού και, όταν φοριούνται σε επίσημες περιστάσεις, συνήθως περιλαμβάνουν πολλούς λαμπερούς πολύτιμους λίθους (αληθινούς ή ψεύτικους). Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές αυτού του βασικού σχεδίου, συμπεριλαμβανομένων των καμπυλών με καμπύλες ή γωνίες στη ράβδο του σκουλαρικιού. Ο ορισμός του σκουλαρικιού καρφίτσα είναι ένα μικρό κόσμημα που φοριέται μέσω μιας μικρής οπής στον λοβό του αυτιού. Το κύριο χαρακτηριστικό των καρφωτών σκουλαρικιών είναι η εμφάνιση να αιωρούνται στο αυτί ή στον λοβό του αυτιού χωρίς ορατό (από μπροστά) σημείο σύνδεσης.

Οι οπές γίνονται μόνιμες όταν δημιουργείται συρίγγιο από τον ουλώδη ιστό που σχηματίζεται γύρω από το αρχικό σκουλαρίκι. Τα σκουλαρίκια κάθονται κοντά στο πρόσωπο, όπου οι περισσότεροι από εμάς κοιτάμε όταν μιλάμε σε κάποιον, οπότε αποτελούν άμεση ένδειξη της θέσης, της αίσθησης του στυλ ή του πλούτου κάποιου. Αυτό σημαίνει ότι εκείνη την εποχή, σκουλαρίκια φορούσαν στην Αίγυπτο μόνο τα παιδιά, όπως και στην Αίγυπτο της εποχής του Κάρτερ. Στους νεαρούς πειρατές έδιναν συχνά ένα σκουλαρίκι την πρώτη φορά που διέσχιζαν τον ισημερινό ή όταν λεηλατούσαν το πρώτο τους πλοίο.

Το βιβλίο της Γένεσης περιγράφει ότι ο γιος του Αβραάμ, ο Ισαάκ, έδωσε στη μέλλουσα σύζυγό του, τη Ρεβέκκα, ένα "Shanf , το οποίο μεταφράζεται άμεσα ως "χρυσό σκουλαρίκι, αλλά στην πραγματικότητα ήταν δαχτυλίδι στη μύτη. Σήμερα οι άνθρωποι λατρεύουν να δένουν τον εαυτό τους με κοσμήματα κρανίου ιδιαίτερα βραχιόλια κρανίου, σκουλαρίκια κρανίου, μενταγιόν κρανίου και δαχτυλίδια κρανίου. Τα σκουλαρίκια με μπάρα παίρνουν το όνομά τους από την ομοιότητά τους με μπάρα, που γενικά έχουν τη μορφή μιας μεταλλικής ράβδου με μια σφαίρα σε κάθε άκρο. Μέχρι τον 19ο αιώνα, τέτοιες προσθήκες ήταν περιττές το νεοκλασικό στυλ που έχουμε συνηθίσει να συνδέουμε με τα μυθιστορήματα της Τζέιν Ώστιν και οι ταινίες προτίμησαν απλούστερα στυλ ντυσίματος και τα σκουλαρίκια έγιναν πολύ πιο ελαφριά.

Με την πάροδο του χρόνου, μόνο οι εύποροι μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά να φορούν τους σπάνιους πολύτιμους λίθους και τα πολύτιμα μέταλλα από τα οποία κατασκευάζονταν πλέον σχεδόν αποκλειστικά τα σκουλαρίκια. Διάσημοι αθλητές, μουσικοί, ηθοποιοί και διασκεδαστές άρχισαν να φορούν σκουλαρίκια και να επιδεικνύουν την αρρενωπότητα τους. Περίπου αυτή την εποχή τα σκουλαρίκια άρχισαν να αποκτούν καθεστώς πολυτέλειας και άρχισαν να αποβάλλουν τους τελετουργικούς και προστατευτικούς συσχετισμούς τους. Ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα εκπληκτικά σκουλαρίκια με διαμάντια 18 καρατίων και για τους πιο τολμηρούς, σε αυτά τα σκουλαρίκια από πλατίνα art deco που πέφτουν.