Πόσο ζυγίζουν τα χρυσά σκουλαρίκια;

Η τιμή τήγματος, όπως και η τιμή του χρυσού, αλλάζει σε καθημερινή βάση, αλλά εφόσον η τιμή του χρυσού παραμένει σταθερή, θα παραμείνει σχεδόν η ίδια για κάθε δεδομένη χρονική περίοδο. Απλά να ξέρετε ότι ο λόγος που δεν μπορείτε να το αποκτήσετε στην τιμή που το κάνει ο κοσμηματοπώλης είναι επειδή δεν αγοράζετε ένα κιλό κάθε φορά από έναν κατασκευαστή χρυσού. Ομολογώ ότι είχα ενδοιασμούς να γράψω για τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να υπολογίσετε τι θα πληρώσετε για το χρυσό με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αν αγοράζετε από μια αξιόπιστη πηγή που ειδικεύεται σε αλυσίδες από λεπτό χρυσό και όχι σε κοστουμαρισμένες εκδόσεις, ή έπιπλα ή άλλα αντικείμενα που δεν σχετίζονται με το χρυσό, θα είστε σε καλύτερα χέρια.

Για να υπολογίσετε την πραγματική ποσότητα καθαρού χρυσού στα σκουλαρίκια σας, πρέπει πρώτα να γνωρίζετε το βάρος και το καράτι του. Γεια σας, ψάχνω πρόσφατα για μια νέα χρυσή αλυσίδα 18K - 22K 2mm 20″ - 22″ (50cm - 55cm) με κουβανέζικο σύνδεσμο. Ενώ έχουν σχεδιαστεί για να είναι μικρές, συνεχίζουν να αναδεικνύουν τη χλιδή και το ισχυρό σύμβολο που κρύβει ο χρυσός. Μπορείτε να ζυγίσετε τον χρυσό σας σε γραμμάρια, αλλά πολλοί κοσμηματοπώλες και έμποροι χρυσού χρησιμοποιούν ουγγιές troy και pennyweights, οπότε ίσως χρειαστεί να μετατρέψετε επίσης τις μετρήσεις σας σε αυτές τις μονάδες.

Επίσης, πόσος χρυσός περιέχεται συνήθως σε ένα δαχτυλίδι; Βάρος χρυσού Ένα χρυσό δαχτυλίδι ζυγίζει περίπου τρεις έως επτά ουγγιές ανάλογα με την ποσότητα του πραγματικού χρυσού στο δαχτυλίδι, αν και μεμονωμένα δαχτυλίδια μπορεί να ζυγίζουν σημαντικά περισσότερο ή λιγότερο. Τα καράτια στα χρυσά κοσμήματα είναι συνήθως σφραγισμένα σε σημεία που δεν είναι εύκολα ορατά και τα καράτια συμβολίζονται με το σύμβολο K ή Kt. Τα χρυσά κοσμήματα συνήθως δεν κατασκευάζονται από καθαρό χρυσό, καθώς το μέταλλο αυτό είναι πολύ μαλακό και τα αντικείμενα που κατασκευάζονται από αυτό θα λυγίσουν εύκολα. Έτσι, για να μετατρέψετε το βάρος του χρυσού σας από γραμμάρια σε πεντάγραμμα, διαιρέστε με το 1,56 (ή πολλαπλασιάστε με το 0,6.