Πόσο ζυγίζουν τα χρυσά σκουλαρίκια 14 καρατίων;

Τα σκουλαρίκια, ενώ έχουν σχεδιαστεί για να είναι μικρά, συνεχίζουν να αναδεικνύουν τη χλιδή και το ισχυρό σύμβολο που κρύβει ο χρυσός. Μια άλλη επιλογή είναι να προσφέρετε τα χρυσά κοσμήματά σας 14Κ σε ένα κοσμηματοπωλείο, το οποίο μπορεί είτε να σας πληρώσει σε μετρητά είτε να σας δώσει πίστωση καταστήματος. Το Gold Palace ιδρύθηκε το 1994 και διαθέτει εκτεταμένες συλλογές κοσμημάτων από χρυσό 22, 18 και 14 καρατίων, ασήμι, διαμάντια VS1 και πολύτιμες πέτρες, τα οποία είναι χειροποίητα και ειδικά σχεδιασμένα για να σας συνοδεύουν σε κάθε περίσταση. Παντρεύτηκα το 1981 και μετά χώρισα το 1993.Ψάχνω να δω πόσο μπορώ να πουλήσω το δαχτυλίδι αρραβώνων μου για αυτό είναι ένα διαμάντι με 6 πινέζες τετάρτου καρατίου και είναι 14 καρατίων χρυσός κόστιζε 600 πίσω στο 1981 απλά αναρωτιέμαι πόσο αξίζει.

Η τιμή τήξης, όπως και η τιμή του χρυσού, αλλάζει σε καθημερινή βάση, αλλά όσο ο χρυσός παραμένει σταθερός στην τιμή, θα παραμείνει λίγο πολύ η ίδια για κάθε δεδομένη χρονική περίοδο. Για να έχετε μια ρεαλιστική εικόνα για το πόσα χρήματα μπορείτε να πάρετε για τον χρυσό σας 14Κ, αναζητήστε τις τιμές που αναφέρουν διάφοροι έμποροι. Οι έμποροι χρυσού αγοράζουν κοσμήματα και άλλα αντικείμενα για να τα πουλήσουν ως θραύσματα χρυσού σε διυλιστήρια ή για να τα λιώσουν οι ίδιοι πριν μεταπωλήσουν τον εξαγόμενο χρυσό. Το άρθρο είναι αρκετά κατατοπιστικό, ωστόσο κατά κάποιο τρόπο δεν συμφωνώ με τον κανόνα του ελάχιστου διπλασιασμού της τιμής του χρυσού.

Πράγματι, σπάνια είναι το ίδιο το αντικείμενο που ενδιαφέρει τον αγοραστή χρυσού αλλά ο χρυσός που περιέχουν. Όπως έχει ήδη αναφερθεί, θα πρέπει να περιμένετε ότι οι έμποροι θα πληρώνουν για τα κοσμήματα που πωλούνται ως παλιοσίδερα περίπου 20% λιγότερο ανά γραμμάριο καθαρού χρυσού από την αγοραία τιμή του. Μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε τυχόν αντικείμενα που δεν είναι κατασκευασμένα από χρυσό - για παράδειγμα, αν ζυγίζετε ένα κόσμημα με πολύτιμους λίθους, δεν θέλετε να συμπεριλάβετε το βάρος τους. Για παράδειγμα, αν έχετε 5 γραμμάρια χρυσού 14Κ, τότε θα πρέπει να περιέχει 2,915 γραμμάρια καθαρού χρυσού (5 x 58,3%).