Σκουλαρίκια όταν τρυπήθηκαν για πρώτη φορά;

Για τα μωρά, οι περισσότεροι ειδικοί σε θέματα υγείας συμβουλεύουν να περιμένετε μέχρι το μωρό να κάνει την πρώτη του αντιτετανική ένεση. Και το πρώτο ζευγάρι σκουλαρίκια θα πρέπει να είναι από κίτρινο χρυσό 18Κ ή 14Κ, χειρουργικό ατσάλι ή πλατίνα με βιδωτό πίσω μέρος αντί για τα πιο συνηθισμένα push-on πίσω μέρη. Αυτά τα σκουλαρίκια από χειρουργικό ανοξείδωτο ατσάλι διατίθενται σε σετ πέντε τεμαχίων, με μέγεθος από 4 έως 8 χιλιοστά, ώστε να έχετε επιλογές πέρα από το αρχικό τρύπημα. Έτσι, αν προετοιμάζεστε για μια διάτρηση, αυτά είναι τα καλύτερα σκουλαρίκια για αρχή που δεν θα σας πειράξει να τα φοράτε κάθε μέρα.

Χρησιμοποιώντας βελόνα αντί για πιστόλι διάτρησης, ο τρυπανιστής σας μπορεί να κάνει μια μικρότερη και πιο ακριβή τρύπα για το σκουλαρίκι σας - και στη συνέχεια να τοποθετήσει το αρχικό καρφί στο αυτί σας αφού γίνει η τρύπα. Όπου κι αν κάνετε τρύπημα στα αυτιά του παιδιού σας, θα υπάρχουν πιθανώς πολλές ασφαλείς επιλογές σκουλαρικιών για να διαλέξετε. Τα καλύτερα σκουλαρίκια για πρόσφατα τρυπημένα αυτιά είναι κατασκευασμένα από υποαλλεργικά μέταλλα που δεν θα ερεθίσουν το δέρμα και διαθέτουν σχεδιασμό χαμηλού προφίλ που είναι αρκετά άνετος για συνεχή χρήση. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο ελάχιστος χρόνος παραμονής για το πρώτο ζευγάρι σκουλαρίκια μετά τη διαδικασία διάτρησης είναι τουλάχιστον έξι εβδομάδες.

Η συνεχής χρήση των σκουλαρικιών απαιτείται για τους πρώτους 6 μήνες μετά το τρύπημα για να αποφευχθεί το κλείσιμο του τρυπήματος. Μόλις επουλωθούν τα αυτιά σας και μπορείτε να αρχίσετε τη μετάβαση σε κανονικά σκουλαρίκια, θα πρέπει να φοράτε πρώτα μικρά σκουλαρίκια, κατά προτίμηση καρφιά, που είναι κατασκευασμένα από ασήμι ή χρυσό για τους επόμενους τρεις μήνες τουλάχιστον. Τα φθηνά σκουλαρίκια μπορεί να είναι πολύχρωμα, μοντέρνα και διασκεδαστικά, αλλά κινδυνεύετε να πάθετε μόλυνση αν προσπαθήσετε να φορέσετε φθηνά σκουλαρίκια πολύ σύντομα. Είτε πρόκειται για την πρώτη, τη δεύτερη ή ακόμη και την τρίτη σας διάτρηση στο αυτί, μπορεί να αναρωτιέστε τι είδους σκουλαρίκια είναι ακριβώς τα καλύτερα για τα πρόσφατα τρυπημένα αυτιά.

Οι κοσμηματοπώλες προτείνουν να φοράτε σταθερά σκουλαρίκια από κίτρινο χρυσό 14Κ καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου έτους, επειδή ο κίτρινος χρυσός είναι πιο καθαρός από τα περισσότερα μέταλλα. Πριν από αυτό το διάστημα, δεν μπορείτε, επειδή τα σκουλαρίκια με κρίκους είναι πιο ουσιαστικά και δεν είναι ιδανικά για τους ιστούς που μόλις αρχίζουν να επουλώνονται. Επειδή όμως θα πρέπει να αφήνετε τα σκουλαρίκια της πρώτης φάσης στα αυτιά σας όλη μέρα και όλη νύχτα για τουλάχιστον έξι εβδομάδες, ίσως να θέλετε να επενδύσετε σε ένα ζευγάρι που σας αρέσει πραγματικά.