Τα σκουλαρίκια είναι αμαρτία;

Τα σκουλαρίκια δεν έγιναν ποτέ αποδεκτά από τους αληθινούς Χριστιανούς (ούτε από τους αληθινούς Εβραίους πριν. Αν και η συντριπτική πλειοψηφία πιστεύει ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να φοράει κανείς μακιγιάζ ή σκουλαρίκια, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που απλά δεν το κάνουν - και δεν θα το κάνουν. Ωστόσο, συνεχίζετε να φοράτε το νυφικό ένδυμα για πάντα ή μόνο για την απαραίτητη διάρκεια; Ομοίως, τα στολίδια στη Ρεβέκκα δεν δικαιολογούν τη χρήση σκουλαρικιών στην καθημερινή ζωή. Τα σκουλαρίκια συνδέονται με την αμαρτία στην περίπτωση αυτή φαίνεται να είναι η λατρεία της αυτοκόλλησης ως ψεύτικου θεού.

Και ο πατριάρχης Ιακώβ έκρυψε τα σκουλαρίκια μαζί με τις εικόνες των ξένων θεών, όταν τα έκρυψε στη Συχέμ, για να μη γνωρίσει κανείς τις δεισιδαιμονίες των εθνών. Ένα κοριτσάκι ήρθε με εντελώς κομμένο λοβό αυτιού, επειδή ο μικρός της αδελφός άρπαξε τους κρίκους των σκουλαρικιών και έσκισε τον ιστό. Στη δεκαετία του 1980, όταν όλο και περισσότεροι ομοφυλόφιλοι άρχισαν να αποκαλύπτονται, ένας άνδρας που φορούσε σκουλαρίκι στο δεξί αυτί χρησιμοποιήθηκε ως σημάδι ότι ήταν ομοφυλόφιλος. Ακόμη και κατά την εποχή του Αμβρόσιου, οι αιρετικοί προφανώς προσπαθούσαν να εγκρίνουν τη χρήση των σκουλαρικιών με το παράδειγμα ορισμένων χωρίων της Βίβλου.

Και το βάρος των χρυσών σκουλαρικιών που ζήτησε ήταν 1.700 σίκλοι χρυσού, εκτός από τα στολίδια ημισελήνου και τα μενταγιόν και τα πορφυρά ενδύματα που φορούσαν οι βασιλιάδες της Μαδιάμ, και εκτός από τα περιλαίμια που ήταν γύρω από το λαιμό των καμήλων τους. Τα σκουλαρίκια έχουν επίσης πολλούς συμβολισμούς που συνδέονται με αυτά, ανάλογα με το πώς φοριούνται και ποιος τα φοράει. Οι απόψεις των ανθρώπων σχετικά με τη χρήση σκουλαρικιών ποικίλλουν ανάλογα με τον πολιτισμό, τη θρησκεία και τις προσωπικές πεποιθήσεις μεταξύ άλλων. Εάν το να φοράτε σκουλαρίκια θα έβλαπτε την εικόνα του οργανισμού σας, τότε είναι προτιμότερο να αφήσετε τα σκουλαρίκια στο σπίτι.

Κάποιοι μπορεί να ισχυριστούν ότι τα εν λόγω σκουλαρίκια είχαν χαραγμένες κάποιες εικόνες παράξενων θεών και επομένως ήταν ακατάλληλα ή προληπτικά.