Τα χρυσά σκουλαρίκια είναι βαριά;

Ενώ είναι αλήθεια ότι ο χρυσός είναι βαρύς, σχεδόν διπλάσιος από το βάρος του μολύβδου, αυτό δεν αποτελεί έγκυρο δείκτη, εκτός αν μπορείτε να κάνετε μια πραγματική δοκιμή ειδικού βάρους. Ορισμένα κοσμήματα μόδας με χρυσαφί χρώμα είναι βαριά για να προσομοιάζουν τον στοιχειακό χρυσό. Πολλά χρυσά κοσμήματα καρατίου είναι κούφια, ιδίως τα χρυσά σκουλαρίκια με κρίκους, για να φαίνονται μεγάλα και επιδεικτικά. Ανεξάρτητα από το πόσο βαριά είναι τα σκουλαρίκια σας, συνηθίστε να τα αφαιρείτε μόλις επιστρέψετε στο σπίτι.

Οι περισσότερες προσομοιώσεις χρυσού και αργύρου είναι κατασκευασμένες από ορείχαλκο, χαλκό ή άλλα βασικά μέταλλα, κοινώς γνωστά ως "μέταλλο γλάστρας". Αυτά τα σκουλαρίκια δημιουργήθηκαν αρχικά για να σηματοδοτήσουν την 50χρονη ιστορία του κοσμηματοπωλείου και εκτέθηκαν για να τα θαυμάζουν οι επισκέπτες. Τα παραδοσιακά σκουλαρίκια Fulani του παρελθόντος ήταν σημαντικά υπερμεγέθη σε σύγκριση με τα δυτικά στυλ κοσμημάτων. Το σημαντικό βάρος των σκουλαρικιών τους αποδεικνύεται από το τράβηγμα των αυτιών τους, προς τα κάτω από την κορυφή, όπου τα περίπλοκα σχέδια κοσμημάτων συχνά περιβάλλουν τα αυτιά των γυναικών και συνεχίζουν προς τα κάτω προς το λαιμό.

Πολλά σκουλαρίκια που φαίνονται βαριά είναι κατασκευασμένα με κοίλο ξύλο ή ελαφριά μέταλλα που σας δίνουν την εμφάνιση χωρίς την ταλαιπωρία. Αν πουλάτε, βοηθάει να έχετε μια ιδέα για την ποιότητα των αντικειμένων σας και την κατά προσέγγιση περιεκτικότητα σε χρυσό ή ασήμι. Νομίζω ότι ένα σημείο-κλειδί εδώ είναι να κρατάτε όλα τα σκουλαρίκια όσο το δυνατόν πιο ελαφριά - συνήθιζα να φοράω πολύ βαριά κρεμαστά σκουλαρίκια (και εννοώ βαριά) και το αποτέλεσμα ήταν ότι οι λοβοί των αυτιών μου τεντώνονταν έτσι ώστε να μοιάζω σαν να ανήκω σε κάποια αφρικανική φυλή. Έχετε υπόψη σας, έχω κατασκευάσει μερικά σκουλαρίκια (βάρη αυτιών στην πραγματικότητα) που ήταν στην περιοχή 16oz το κομμάτι, ναι 2 λίβρες ανοξείδωτου χάλυβα που κρέμονται από τους λοβούς.

Είναι όρος του κοσμηματοπώλη που σημαίνει εγγύηση από τον κατασκευαστή ότι το αντικείμενο περιέχει τουλάχιστον την ποσότητα χρυσού που αναγράφεται στη σφραγίδα, και ποτέ λιγότερο. Ακόμα και σήμερα, πολλές παραδοσιακές γυναίκες Fulani εξακολουθούν να φορούν μεγάλα, βαριά, χρυσά ή χάλκινα σκουλαρίκια, συχνά σε ένα παχύ και στριφτό κυκλικό σχέδιο που μοιάζει με στεφάνι, το οποίο πολλές φορές μπορεί να φτάσει σχεδόν μέχρι τον ώμο ή ακόμα και να ακουμπήσει σε αυτόν. Συχνά φτιαγμένα από χαλκό, ο οποίος κατά καιρούς εκλαμβανόταν από τους Φούλα ως χρυσός, τα μεγαλύτερα σκουλαρίκια από όλα φορούσαν παραδοσιακά οι γυναίκες της φυλής με τα περισσότερα προνόμια, πλούτο ή δύναμη. Σε αυτό το νήμα η συζήτηση για το μέγιστο βάρος δεν πρέπει να εκληφθεί ως άδεια για τη δημιουργία υπερβολικά βαριών σκουλαρικιών.