Τι κάνουν τα βαριά σκουλαρίκια στα αυτιά σας;

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου οι άνθρωποι υφίστανται το σχίσιμο του δέρματος των λοβών των αυτιών λόγω των βαριών σκουλαρικιών και μερικές φορές κολλάνε σε κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ράψιμο του λοβού. Η τεχνική κλεισίματος από την πλευρά προς την πλευρά είναι μια απλή εξωνοσοκομειακή διαδικασία που χρησιμοποιείται συνήθως για την αποκατάσταση της οπής του σκουλαρικιού, ιδίως σε παιδιά που μπορεί να έχουν σκίσει έναν λοβό του αυτιού κατά λάθος. Ανεξάρτητα από το πόσο βαριά είναι τα σκουλαρίκια σας, συνηθίστε να τα αφαιρείτε μόλις επιστρέψετε στο σπίτι. Το να φοράτε σκουλαρίκια με κρίκους, ακόμη και τα βαριά, δεν κάνει κακό στα αυτιά σας, αλλά μόνο αν χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα κόλπα για να προάγετε την υγεία του λοβού του αυτιού.

Με τον τρόπο που είναι σχεδιασμένα τα σκουλαρίκια, μπορούν να ασκήσουν εξαιρετική πίεση σε ένα πολύ μικρό τμήμα του αυτιού. Τα βαριά σκουλαρίκια κάνουν ήδη ταμπέλα στην οπή και το λοβό και όταν φοριούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάνουν το αυτί να πονάει και αρχίζουν επίσης να πονάνε. Η ζημιά στην τρύπα του σκουλαρικιού μπορεί να προκληθεί από διάφορες αιτίες, από το σκόπιμο τέντωμα μέχρι το τυχαίο σκίσιμο. Μια άλλη εναλλακτική λύση για τα βαριά σκουλαρίκια είναι να σταματήσετε να τα φοράτε, η συχνή χρήση τους μπορεί να προκαλέσει τεντωμένους λοβούς αυτιών, αλλά μπορείτε πάντα να το αλλάξετε λίγο.

Έχουν υπάρξει περιπτώσεις όπου τα σκουλαρίκια με κρίκους έχουν αποδειχθεί ότι κάνουν κακό στα αυτιά σας, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο σε ακραίες περιπτώσεις. Αυτή μπορεί να είναι μια καλή επιλογή αν δεν θέλετε να ξοδέψετε τα χρήματα για μια χειρουργική διόρθωση ή αν έχετε βιώσει κάποιο τέντωμα στους λοβούς των αυτιών και θέλετε να το σταματήσετε εν τη γενέσει του, ενώ εξακολουθείτε να φοράτε βαριά σκουλαρίκια. Αν συνεχίζετε τη μέρα σας, δείχνοντας χαριτωμένη και μοντέρνα, τότε τα σκουλαρίκια με κρίκους είναι απολύτως εντάξει. Επίσης, δεν θέλετε να φοράτε βαριά σκουλαρίκια που είναι μακριά λόγω της βαρύτητας- θα τραβήξουν προς τα κάτω το αυτί και θα σας κάνουν να νιώσετε άβολα.

Μια σκισμένη τρύπα στο αυτί αφήνει μια μόνιμη σχισμή στον λοβό του αυτιού, ο οποίος δεν θα μπορεί πλέον να συγκρατήσει ένα σκουλαρίκι ή ένα μετρητή.