Γιατί μυρίζουν τα σκουλαρίκια;

Το δέρμα σας εκκρίνει ένα φυσικό έλαιο που ονομάζεται σμήγμα, το οποίο μπορεί να αναμιχθεί με τα νεκρά κύτταρα στα σκουλαρίκια σας και να προκαλέσει συσσώρευση. Αυτή η συσσώρευση χρησιμεύει ως ένα εξαιρετικό περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων και ως εκ τούτου καταλήγετε με μια άσχημη μυρωδιά. Για τα άτομα με παλαιότερα piercings, η μυρωδιά μπορεί να οφείλεται σε θέματα υγιεινής - μπορεί να μην πλένετε αρκετά συχνά τα σκουλαρίκια και τα piercings σας και να υπάρχει μεγάλη συσσώρευση νεκρών δερματικών κυττάρων και ελαίων εκεί. Για να ελαχιστοποιήσετε τυχόν μυρωδιές στο μέλλον, βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε την περιοχή γύρω από τα αυτιά σας καθαρή και στεγνή και αποφύγετε να κρατάτε τα σκουλαρίκια μέσα για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Όπως και να 'χει, η σκουριά είναι κάτι που δεν πρέπει να συσσωρεύεται για μεγάλα χρονικά διαστήματα και δεν είναι εντάξει η μυρωδιά από τα σκουλαρίκια να είναι στην αρνητική πλευρά. Οι άνθρωποι που δεν βγάζουν ποτέ τα σκουλαρίκια τους και εκείνοι των οποίων τα τρυπήματα έχουν τεντωθεί έχουν επίσης περισσότερες πιθανότητες να έχουν τυρώδη αυτιά. Τα πίσω σκουλαρίκια σας είναι το τέλειο έδαφος αναπαραγωγής αυτής της τυρώδους μυρωδιάς, ειδικά αν γυμνάζεστε με τα σκουλαρίκια σας (ένοχη), δεν τα καθαρίζετε τακτικά (επίσης εγώ) και χρησιμοποιείτε μεγάλα, σφιχτά πίσω σκουλαρίκια (ναι). Σκουπίστε τις πλάτες των σκουλαρικιών, φροντίζοντας να πιέσετε λίγο από το απολυμαντικό μέσα από την τρύπα στη μέση.

Το σώμα σας ανανεώνει και αντικαθιστά διαρκώς τα κύτταρα του δέρματος και τα αυτιά μπορεί να είναι ένα πιο δύσκολο μέρος για να καθαριστούν, οδηγώντας σε συσσώρευση κυττάρων και ελαίων - τα οποία τείνουν να πηχτούν όταν μένουν πιεσμένα στο δέρμα χάρη στην πλάτη του σκουλαρικιού. Αν αναρωτιέστε γιατί οι πλάτες των σκουλαρικιών μυρίζουν άσχημα, η σημερινή συζήτηση είναι απλά ιδανική για εσάς. Αν κουνάτε το κεφάλι σας αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι έχετε παρατηρήσει ότι τα σκουλαρίκια σας δεν μυρίζουν υπέροχα (και κάπως σαν τυρί, TBH), να ξέρετε ότι τα τρυπήματα μπορούν να φιλοξενήσουν βακτήρια. Εξηγεί ότι η συσσώρευση σμήγματος μπορεί να συμβεί γύρω από την οπή του σκουλαρικιού σας (μια περιοχή που δεν καθαρίζεται τόσο συχνά) και να δημιουργήσει μια τυρώδη οσμή.

Μπορείτε να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά βγάζοντας το σκουλαρίκι σας- καθαρίζοντας απαλά τόσο το κόσμημα όσο και το σημείο του τρυπήματος και αφήνοντας το αυτί σας να κάνει ένα μικρό διάλειμμα από τη χρήση τους. Τα σκουλαρίκια και τα συνοδευτικά σκουλαρίκια τους, για τα μικροσκοπικά τους μεγέθη, είναι στην πραγματικότητα εστίες βακτηρίων και άλλων δυσάρεστων πραγμάτων. Με την παρουσία των οπίσθιων σκουλαρικιών εκεί, λοιπόν, καταλαβαίνετε γιατί η ποσότητα του πράγματος αυξάνεται μέρα με τη μέρα.