Τι βάρος έχουν τα χρυσά σκουλαρίκια;

Αν πουλήσετε το χρυσό σας σε εμπόρους χρυσού για παλιοσίδερα, οι περισσότεροι αγοραστές θα πληρώσουν περίπου το 600% της τρέχουσας αγοραίας τιμής του χρυσού. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αγοράσετε ένα κιτ δοκιμής χρυσού, το οποίο θα περιέχει φιάλες με νιτρικό οξύ, και να ακολουθήσετε τις οδηγίες που περιλαμβάνονται. Για παράδειγμα, αν έχετε ένα δαχτυλίδι 18 καρατίων που ζυγίζει 7 γραμμάρια, γνωρίζοντας ότι 18 καράτια ισοδυναμούν με καθαρότητα 75%, μπορείτε να υπολογίσετε ότι ο καθαρός χρυσός στο δαχτυλίδι είναι 5,25 γραμμάρια. Παραδοσιακά κατασκευασμένα από χρυσό ή ασήμι, αυτό το στυλ σκουλαρικιών έχει αντέξει στο χρόνο και εξακολουθεί να φοριέται από τις γυναίκες στην Ινδία μέχρι σήμερα.

Συχνά φτιαγμένα από χαλκό, τον οποίο κατά καιρούς οι Φούλα θεωρούσαν λανθασμένα χρυσό, τα μεγαλύτερα σκουλαρίκια από όλα φορούσαν παραδοσιακά οι γυναίκες της φυλής με τα περισσότερα προνόμια, πλούτο ή δύναμη. Η χαμηλότερη καθαρότητα των σκουλαρικιών 10Κ έχει όμως και ένα θετικό: είναι πιο σκληρά (σε σύγκριση με τα σκουλαρίκια 14Κ) λόγω του χαμηλότερου ποσοστού χρυσού που περιέχουν, το οποίο είναι ένα μαλακό και εύπλαστο μέταλλο. Τα χρυσά κοσμήματα συνήθως δεν κατασκευάζονται από καθαρό χρυσό, καθώς το μέταλλο αυτό είναι πολύ μαλακό και οποιαδήποτε αντικείμενα κατασκευασμένα από αυτό θα λυγίσουν εύκολα. Το σημαντικό βάρος των σκουλαρικιών τους αποδεικνύεται από το τράβηγμα των αυτιών τους, προς τα κάτω από την κορυφή, όπου τα περίπλοκα σχέδια κοσμημάτων συχνά περιβάλλουν τα αυτιά των γυναικών και συνεχίζουν προς τα κάτω προς το λαιμό.

Για παράδειγμα, αν έχετε προσδιορίσει ότι ένα χρυσό αντικείμενο έχει περιεκτικότητα 18 καράτια, διαιρώντας το 18 με το 24 προκύπτει το 0,75, το οποίο ισούται με περιεκτικότητα σε χρυσό 75%. Τα σημάδια καράτι στα χρυσά κοσμήματα είναι συνήθως σφραγισμένα σε σημεία που δεν είναι εύκολα ορατά, και τα καράτι συμβολίζονται με το σύμβολο K ή Kt. Αναδείξτε την προσωπικότητά σας και επιλέξτε ανάμεσα σε διάφορα στυλ κρεμαστών χρυσών μικρών χρυσών σκουλαρικιών, κρίκων και καρφωμάτων. Ορισμένες εκδοχές των παραδοσιακών σκουλαρικιών Rabari μοιάζουν ακριβώς με ένα μικρό βάρος που τραβιέται από ένα κορδόνι.

Ωστόσο, αν λάβετε το βάρος του χρυσού σώματος ενός σκουλαρικιού και υπολογίσετε μια τιμή ανά ουγγιά ή γραμμάριο χρυσού κράματος, τα σκουλαρίκια 14Κ συνήθως αποδεικνύονται ακριβότερα ανά μονάδα βάρους. Τα περισσότερα κοσμηματοπωλεία κάνουν τέτοιες δοκιμές, και αν πάτε σε ένα κοσμηματοπωλείο, πιθανότατα θα χρησιμοποιήσουν νιτρικό οξύ για να προσδιορίσουν το καράτι του χρυσού σας.